Riekin talo

Finnkarelco Oy osti Torikadun ja Saaristonkadun kulmassa, osoitteessa Torikatu 26 sijaitsevan Riekin eli Santaholman talon Oulun kaupungilta vuonna 2011.

Kiinteistön on alun perin rakennuttanut kauppaneuvos Frans Adolf Riekki (1861-1934). Tyylillisesti jugendvaikutteista puu-uusrenesanssia edustava komea kauppakartano valmistui vuonna 1900 ja Riekin kauppiasperhe muutti asumaan taloon, jossa pidettiin siirtomaatavara- ja kangaskauppaa.

Kauppaneuvoksen kuoltua Riekin perikunta möi kiinteistön liikemies Oskari Santaholmalle, joka remontoi kiinteistön asuinkäyttöön lääninarkkitehti Gustaf Strandbergin piirustusten mukaisesti vuonna 1936. Arkkitehtonisesti kaunis puurakennus päätyi Oulun kaupungin omistukseen vuonna 1973 ja se toimi lähinnä nuorisoasiainkeskuksen kerho- ja kahvilakäytössä, kunnes toiminta loppui ja talo jäi tyhjilleen.

Finnkarelco Oy sai 2013 asemakaavan muutoksella yli kaksinkertaistettua kiinteistön rakennusoikeuden, mikä mahdollisti rakennuksen ullakko- ja kellarikerroksen käyttöönoton. Finnkarelco on remontoinut Riekin kiinteistön perinteitä kunnioittaen ja jatkaa toiminnallaan talon kauppakartanon perinteitä. Riekin talon pitkäaikaisia vuokralaisia ovat suosittu bistroravintola Cafe Rooster www.rooster.fi sekä idyllinen kauneushoitola Lovella Hiukset ja Kauneus www.lovella.fi.